2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -ATO Başkanı Gizer: -Kentte yaşayan herkes organizasyonun bir parçası haline gelebilmeli. Bu sayede her kesim kendi açısından bu organizasyondan faydalanabilecektir


ADANA (A.A) - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, Mersinde düzenlenecek ve bazı yarışmaların Adanada yapılacağı 2013 Akdeniz Oyunlarına ilişkin, kentte yaşayan herkesin organizasyonun bir parçası haline gelebilmesi gerektiğini, bu sayede her kesimin kendi açısından bu organizasyondan faydalanabileceğini bildirdi.
     Gizer, yaptığı yazılı açıklamada, oyunlar kapsamında bölgeye gelecek binlerce kişiyle, sosyal ve kültürel hayatın yanı sıra esnafın da büyük katkı göreceğini belirtti.
     Oyunların, bölgede şimdiye kadar benzeri görülmeyen ölçüde önemli bir hareketlilik yaratacağını dile getiren Gizer, 2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları kapsamındaki kano, kürek, hentbol, binicilik branşlarındaki yarışma ve etkinliklerin Adanada gerçekleştirileceğine ilişkin protokolün daha önce imzalandığını hatırlattı.
     Akdeniz Oyunlarının, Akdenize kıyısı olan Asya, Afrika ve Avrupadan 25 ülkenin sporcularını ve sporseverlerini Adana ve Mersinde buluşturacağını ifade eden Gizer, şunları kaydetti:
     Etkinlikler kapsamında Akdeniz Oyunlarının 60. yılı kutlama gösterileri de gerçekleştirilecek. Bugüne kadar Akdeniz Oyunlarının düzenlendiği ülke ve kentler, her bakımdan önemli kazanımlar sağladı. Adanaya bu oyunlar için şimdiden 4 branşta 2 tesisin yapılması, 3 tesisin de modernizasyonunun gerçekleştirilmiş olması bunun kanıtıdır.
     Akdeniz Oyunları kapsamında Adana ve Mersine 4 bin dolayında sporcu geleceğini, antrenörlerle bu sayının 7 bine ulaşmasının beklendiğini kaydeden Gizer, şöyle devam etti:
     Bu rakamlara gelecek olan turist sayısını da ekleyince bölgemizde şimdiye kadar benzeri görülmeyen oranda bir hareketlilik yaşanacaktır. Oyunlar kapsamında kentimize gelecek olan misafirlerimizin beklentilerinin karşılanabilmesine yönelik olarak, üyelerimize ve ilgili çevrelere Çukurova Üniversitesi ile birlikte, başta yabancı dil ve hijyen konularında olmak üzere gerek duyulan tüm alanlarda eğitim vereceğiz. Bu bilgilendirme faaliyetlerimizin ana amacı, kentimize gelen misafirlerimizin rahatlıklarının sağlanabilmesine yöneliktir. Kentteki taksicilere, otellere, lokantalara ve esnafımızın tamamına büyük görev düşüyor. Kentte yaşayan herkes organizasyonun bir parçası haline gelebilmeli. Bu sayede her kesim, kendi açısından bu organizasyondan faydalanabilecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER