2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersin Valisi Güzeloğlu: -Akdeniz Oyunları, Olimpiyat Oyunlarından önceki en önemli ve değerli sınavdır


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunlarının, Olimpiyat Oyunlarından önceki en önemli ve değerli bir sınav olduğunu bildirdi.
     Etkinliklere 120 gün kala adı altında gerçekleştirilen organizasyonla Adanadaki basın mensuplarına Akdeniz Oyunları için yapılan tesisler gezdirildi.
     Vali Güzeloğlu, gezi ve incelemelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında Türkiye, Mersin ve Adana için kazanç sayılabilecek tesislerin inşa edildiğini söyledi.
     17. Akdeniz Oyunlarının Mersin ve Adanada yapılacak olmasının Türkiyenin son yıllarda uluslararası alanda gösterdiği sportif faaliyetlerle bağlantılı olduğunu belirten Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları, bu yıl oylama sonucu belli olacak Olimpiyat Oyunlarından önceki en önemli ve değerli bir sınavdır. Akdeniz Oyunları, 2020 Olimpiyat Oyunları öncesi inşallah bizim kabiliyetimizi gösterecek organizasyon ve tesis alanında iddiamızı ortaya koyan etkinlik olacaktır dedi.
     Türkiyenin ilk defa 1971 yılında İzmirde ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunlarının bu kez Mersinde düzenleneceğini hatırlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     İddiamız, ilk günden itibaren Sayın Başbakanımızın da dediği gibi bugüne kadar gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek en başarılı ve en görkemli oyunlar olması hedefidir. Böyle büyük organizasyonların adaylık kesinleşme ve oyunlara hazırlanma süresi yaklaşık 6 yıl. Biz Türkiye olarak, Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin gerçekleştiremeyeceği bir organizasyonu 2 yıllık süre içerisinde yaparak, Türk mucizesini gerçekleştiren bir ülkeyiz. Bu büyük başarı, inşallah 20 Haziranda açılış seremonisini gerçekleştireceğimiz Mersin Stadında işçisinden yöneticisine, spor adamından basın mensubuna, kamu yöneticisinden yerel yöneticisine herkesin büyük çabasıyla oluşacak. Bu gurur tablosu, Mersinden dünyaya sunulacak. Sadece organizasyonel anlamda bu işin maliyet 187 milyon liradır. Şuan itibariyle 500 milyon liraya varan tesisleşme ve alt yapı harcaması var. Ulaştırma Bakanlığımız,stadyuma giden bağlantı yollarının çalışmalarında 50 milyon liraya varan bir yatırım yapıyor. Bu alt yapı çalışmaları bu ülkenin gücünü ve başarma kabiliyetini ortaya koymaktadır.
     Akdeniz Oyunlarının Akdenize kıyısı bulunan 24 ülkenin olimpik branşlarda düzenlediği bir etkinlik olduğunu ifade eden Güzeloğlu, oyunların ertelenmeden ya da boykot edilmeden günümüze kadar geldiğini anımsattı.
     Organizasyon Komitesi Başkanı Bekir Korkmaz da, oyunlarda kullanılmak üzere yapımı devam eden ve biten bazı tesisler hakkında sunum yaptı.
     Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız - Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER