Katı atık yönetimi projesi

Katı atık yönetimi projesi -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Katı atık yönetimi ile çöplerin kaynağında ayrıştırılması amacıyla vatandaşlara eğitimler verilecek


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı ve Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Mustafa Canlı, katı atık yönetimi ile çöplerin kaynağında ayrıştırılması amacıyla vatandaşlara eğitim verileceğini bildirdi.
     Canlı, yaptığı açıklamada, Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında Katı Atık Yönetimi adı altında proje imzalandığını belirtti.
     Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliğine bağlı 5 ilçe ve il merkezinde 750 vatandaşa 15 gün süreyle katı atık yönetimi ve çöplerin kaynağında ayrıştırılması eğitimlerinin verileceğini ifade eden Canlı, şunları kaydetti:
     Gümüşhane ili ve ilçelerindeki katı atıklar, toplandıktan sonra Bayburt ilinde yapılan katı atık depolama tesisine nakil işlemleri hız kazanmış bulunmaktadır. Ancak katı atıkların kaynağında yani ev ve iş yerlerinde karışık olarak çöp konteynırlarına bırakılması nedeniyle çöplerin nakil öncesi ayrım işlemleri oldukça masraflı ve zaman alıcı oluyor. Bu nedenle Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği, bütün yerel yönetimlerin işbirliği ile kaynakta katı atıkları ayrıştırmanın ekonomik ve çevresel önemi hakkında halkın bilinçlenmesini sağlamak üzere bu projede, halkın eğitimini planlamıştır. Katı atıkların kaynağında ayrıştırılması sonucu bertaraf edilmesi gereken çöplerin yüzde 30 azalması ve çöp nakli öncesi ayrıştırma işlemlerinin azaltılması beklenmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Katı atık yönetimi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER