2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Oyunlar kapsamında düzenlenen Mersin 2013 Akdeniz Oyunları konulu slogan yarışması sonuçlandı


MERSİN (A.A) - 2013 Akdeniz Oyunları için düzenlenen Mersin 2013 Akdeniz Oyunları konulu slogan yarışmasında Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir sloganı birinci seçildi.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kültür merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen slogan yarışması ödül töreninde, Akdeniz Oyunlarının Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.
     Oyunların Mersine büyük bir zenginlik katacağını belirten Güzeloğlu, Akdeniz Oyunlarının Türkiyeye verilmesinin nedeninin, ülkenin son 10 yılda yaşadığı değişim ve dönüşüm olduğunu kaydetti.
     Güzeloğlu, Akdeniz Oyunlarının, 2020 Olimpiyat Oyunlarını Türkiyeye gelmesine öncülük edeceğini dile getirerek, Mersin, 2013 Akdeniz Oyunlarından alnının akıyla çıkacak. Bu da beraberinde inşallah 2020 Olimpiyat Oyunlarını Türkiyeye getirecek. Hedefimiz ülke olarak bu yöndedir. Türkiye artık uluslararası bütün organizasyonları başarılı bir şekilde yapıyor dedi.
     Yarışmada dereceye giren sloganların oyunlarda resmi olarak kullanılmayacağını ifade eden Güzeloğlu, Belki bu sloganlar resmi olarak kullanılmayacak. Ama, birinci, ikinci ve üçüncü olan arkadaşlarıma ve kardeşlerime Mersin Valisi olarak söz veriyorum. Bu sloganları 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru giden zaman diliminde konuşmalarımda hep kullanacağım. Bu arkadaşları çalışmalarından dolayı kutluyorum diye konuştu.
     Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da, Akdeniz Oyunlarının Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, oyunların 4 yılda bir Akdenize kıyısı olan ülkeler arasında yapıldığını anımsattı.
     Oyunların, Akdeniz ülkelerini toplumsal ve kültürel anlamda birleştirdiğini anlatan Korkmaz, Akdeniz Oyunlarının ilkinin 1951 yılında Mısırda yapıldığını belirterek, O tarihten beri Akdeniz ülkelerinin farklı şehirlerinde yapılarak bugüne kadar gelindi. Bu senede inşallah Mersinde yapılacak. Bu organizasyon Olimpiyat Oyunlarından sonraki en önemli organizasyondur. İnşallah ülkemize hayırlı olur dedi.
     Konuşmaların ardından, yarışmanın birincisi olan Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir sloganının sahibi Dilek Sügün adına kız kardeşi Melek Sügüne Vali Güzeloğlu tarafından dizüstü bilgisayar verildi.
     Yarışmada Akdeniz Yaşıyor, Akdeniz Yarışıyor adlı sloganıyla Özden Yolagiden ikinci, Akdenizin Kalbi Mersinde Atıyor adlı sloganıyla Akif Günkan üçüncü oldu.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER