21 Aralıkta Efrekitte olacaklar

21 Aralıkta Efrekitte olacaklar -Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği üyeleri, Maya Takvimine göre kıyametin kopacağı iddia edilen tarihte, Efrekit Mağaralarında konaklayacak -Dernek Başkanı Melikoğlu: -Ziyaretçileri ve ya


TOKAT (A.A) - Recep Bilek - Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST) üyeleri, Maya Takvimine göre kıyametin kopacağı iddia edilen 21 Aralıkta, Efrekit Mağaralarında konaklayacak.
     NİDOST Başkanı İlker Melikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Efkerit Mağaralarının, yörede, Nuh Tufanından kaçanların sığındığı yerler olarak bilindiğini belirterek, Burası insanlara bir barınak sağladıysa, 21 Aralıkta muhtemel görünen doğal olaylar içerisinde de insanları barındırabilir, onlara koruyuculuk yapabilir. Nuh Tufanı yaşandıktan sonra tekrar insanların yaşamlarını sürdürdüğünü görüyoruz. Burası delillenmiş bir yer. Buraya sığınan kurtuluyor diyebiliriz. Diğer yerler hiç denenmemiş. 21 Aralıktan önce ziyaretçileri ve yaşamak isteyenleri Niksara, Efkerit Mağaralarına davet ediyorum dedi.
     Efkerit Mağaralarının tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Melikoğlu, 20 Aralık gecesi, 21 ve 22 Aralıkta doğa sporcularımızla, derneğimiz üyeleriyle birlikte çadırlarımız sırtımızda bu mağaralarda konaklayacağız ifadelerini kullandı.
     Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar da, ilçeye 8 kilometre uzaklıktaki Efkerit Mağaralarında 8 bin yıl önce Anadolunun ilk yerel halkı olan Luwi kavminin yaşadığını, buranın bir jeopark alanı olduğunu bildirdi.
     İlçede sığınabilecek alanların olduğunu söyleyen Yadigar, Niksarı görmeyen kalmasın. Hadi herkes Niksara şeklinde konuştu.
     Duran Yadigar, Efkerit Vadisinde yer alan irili ufaklı mağaraların turizme kazandırılması için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 21 Aralıkta Efrekitte olacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER