21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddiası

21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddiası -Erzincan Müftüsü İşliyen: -(21 Aralıkta kıyamet kopacak) iddialarına asla itibar etmemek gerekir. Kaderi yazan Allahtır


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Müftüsü Burhan İşliyen, Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddialarına itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, Kaderi yazan Allahtır dedi.
     İşliyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağına yönelik iddiaların özellikle sosyal medyada yer aldığını anımsattı.
     Maya takvimi ile ilgili düşünceler, beklentiler, korkular, endişeler İslam kültüründen kaynaklanmamaktadır diyen İşliyen, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla Müslüman ahalinin çoğunluğunu oluşturduğu bir toplumda bu tür söylentilere ya da endişelere yer vermenin isabetli olmadığı kanaatindeyim. İkincisi Kuran-ı Kerimde çok açıktır ki, gaybı, geleceği mutlak manada bilen yalnız ve yalnız Allahtır. Allahtan başka kimse geleceği bilmez. Onun için, filan tarihte şöyle olacak, böyle musibetler olacak şeklinde ifadeler kullanmak doğru bir davranış değildir. Üçüncüsü ise, hem Kuran-ı Kerim hem de sahih sünnet kıyametin zamanı ile alakalı sorulan sorulara cevap vermemektedirler. Soru soranın dikkatini, ilgisini başka yöne yönlendirmektedirler. Peygamber Efendimiz, kıyamet ne zaman kopacak- diye sorulduğunda, kıyamet için ne hazırladın cevabını vermişler. Başka bir defasında, kişi öldüğü zaman kıyameti kopar buyurmuşlardır.
     Burhan İşliyen, özellikle sosyal medyada ve birtakım televizyonlar aracılığıyla yayılan 21 Aralıkta kıyamet kopacak söylentilerine asla itibar etmemek gerektiğini vurgulayarak, Kaderi yazan Allahtır. Geleceği bilen Allahtır. Kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi sadece ve sadece Allahın katındadır. Dolayısıyla müminlerin, inanan insanların böyle bir yersiz endişeye kapılmalarına hiç gerek yoktur ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 21 Aralıkta kıyametin kopacağı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER