21 Aralık için kıyamet senaryoları

21 Aralık için kıyamet senaryoları -Tekirdağ Müftüsü Gürlen: Hazreti Peygamber, Allahtan vahiy aldığı halde kıyametin ne zaman kopacağını bilmiyorsa, diğer insanlar, Maya Takvimi, başka takvimler hiç bilemez (Fotoğrafl


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, 21 Aralık için hazırlanan kıyamet senaryolarına ilişkin, Hazreti Peygamber, Allahtan vahiy aldığı halde kıyametin ne zaman kopacağını bilmiyorsa, diğer insanlar, Maya takvimi, başka takvimler hiç bilemez dedi.
     Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Aralıkta Maya Takvimine göre kıyametin kopacağına dair söylentilerin insanların kafasını karıştırmaktan öteye gidemeyeceğini belirterek, dini bilgisi zayıf insanların kafalarının karıştığını ve tereddüt yaşadıklarını kaydetti.
     Gürlen, Mesela, Ey Habibim, sana kıyamet hakkında soru soruyorlar. Kıyamet ne zaman kopacak diye. Onun bilgisini Allaha bırak. Kıyametin ne zaman kopacağı hakkında sana bilgi vermedik şeklinde konuştu.
     Gürlen, şunları aktardı:
     Dolayısıyla Allahtan vahiy aldığı halde Hazreti Peygamber bilmiyorsa kıyametin ne zaman kopacağını, diğer insanlar, Maya Takvimi, başka takvimler hiç bilemezler. Biz bilinmeyen şeylerde Kuran ve sünnete bakarız. Bizim bilemeyeceğimiz şeyler konusunda Kuran ve hadis ne diyorsa ona inanırız. Dolayısıyla kıyamet konusunda da kıyametin ne zaman kopacağı konusunda da Kuran ve sünnet, alametler vermiş ama ne zaman kopacağını belirtmemiş. Bunda da hikmetler vardır.
    
     -İman ehli bulunduğu sürece kıyamet kopmayacak-
    
     Gürlen, konuyu Kuran ve sünnet ışığında değerlendirdikleri zaman, kıyametin ne zaman kopacağı konusunu bilemediklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
     İnsanlarımız rahat olsun, huzurlu olsun, zaten dünyada La ilahe illallah diyen oldukça, yani iman ehli bulunduğu sürece Allah kıyameti koparmayacaktır. Bunda da hikmet var. Mesela 21 Aralıkta kıyametin kopacağını bilsek, insanoğlu kafayı yer, delirir, divane olur. Onun için kimin ne zaman öleceğini ve kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 21 Aralık için kıyamet senaryoları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER