Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu

Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu Sarıkamış Şehitlerini andı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği düzenledi.
     ÇSATT Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Sayar, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, topluluğun, 2003 yılında ecdat yolundaki yürüyüşüne başladığını ve Sarıkamış ile Çanakkale arasında bağ kurmaya 6 yıldan beri devam ettiğini bildirdi.
     Bu bağın kurulmasında bizlerden desteğini esirgemeyen hocamız Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamıza teşekkür ederiz diyen Sayar, ÇSATT olarak bizlere bu emaneti bırakanları en iyi şekilde anmak ve hatırlamak için bu etkinliklerle her zaman sizlerin karşısında olacağız dedi.
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar da Çanakkale ve Sarıkamış Savaşlarının iki farklı cephede, iki farklı düşmanla savaşılan, savaşlar olduğunu vurguladı.
     Çanakkale savaşlarındaki düşmanın maddi düşman olduğunu ifade eden Hisar, Toplar, tüfekler, savaş uçakları vardı. Bizim kahraman askerlerimiz onları yenerek, ülkelerine geri gönderdiler. Sarıkamış savaşları çok daha farklıydı ve manevi düşman vardı. Generali, kıştı. Düşman kışa her iki cephede de binlerce şehit verdik. Sarkamışta şehit düşen askerlerimizin kemikleri Bingür hocamızın elleri değene kadar açıkta kalmıştı. Hocamız sayesinde yapılan şehitlikleri binlerce kişi ziyaret ediyor. Bingür hocamıza katkılarından dolayı binlerce teşekkür ederim. diye konuştu.
     Daha sonra Prof. Prof. Dr. Bingür Sönmez, arşivinden derlediği slayt eşliğinde açıklamalarda bulundu. Araştırmacı yazar İsmail Özdemir de Çanakkale şehitlikleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER