23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Sarıbaş, her yıl büyük coşku ve heyecanla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bu yıl 93. yıl dönümü olduğunu bildirdi.
     Her yıl coşku, heyecan ve inançla kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 23 Nisan 1920de işgal altındaki vatan topraklarının kurtarılması için emperyalizme karşı verilmiş ulusal kurtuluş ve bağımsızlık savaşının olduğu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kurulduğu gün olduğunu belirten Sarıbaş, şunları kaydetti:
     "Türk ulusu için çok önemli ve anlamı bir gün olan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk ulusunun geleceği, yarılarımız olan çocuklarımıza çocuk bayramı olarak armağan edilmiştir. Ne mutlu ki dünyanın hiçbir ülkesinin çocuklarına nasip olmayan öylesine önemli bir gün yüce Atatürk tarafından çocuklarımıza layık görülüp, bayram olarak kutlanmasını sağlamıştır. Bu onur ve gurur ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk halkına ve çocuklarına aittir."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER