23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Burdur Valisi Yılmaz: -"İnanıyorum ki bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiyeyi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır"


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, bugünün çocuklarının ileride çok daha müreffeh bir Türkiyeyi inşa ederek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklarını bildirdi.
     Vali Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin, kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini el birliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz millet için bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.
     İstiklal mücadelesinin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu birlik ve beraberlik sayesinde zafere ulaşılmış, işgal altındaki topraklarımız yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisinin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş ve meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir" ifadesini kullandı.
     Yılmaz, Meclisin bilhassa çocuklar adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdüreceğini, bu nedenle 23 Nisanın aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmasının da son derece manidar olduğunu kaydetti.
     Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     "Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Bu vesileyle ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiyeyi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıtebrik ediyor, sevgiler saygılar sunuyorum."
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER