23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
     Gökmen, mesajında, Anadolunun dört bir yanından gelen halkın temsilcilerinin 23 Nisan 1920de Türkiye Cumhuriyetinin ilk meclisinde toplanmasının, siyasi bağımsızlığın dünyaya ilanı olduğunu ifade etti.
     Savaş yıllarında yetim kalan çocukların, bu önemli gün vesilesiyle yeni devletin kuruluş heyecanına dahil edildiğini hatırlatan Gökmen, şunları kaydetti:
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin en önemli milli günlerindendir. Çocuklarımızın onurlandırıldığı bu gün, milli bağımsızlığımızın ilelebet devam etmesi arzusunu milletçe hatırdan çıkarmamak için bayram olarak kabul edilmiştir. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm fertlerimizin ve geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, ilk meclisin kahraman üyelerini, vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların cefakar çocuklarını saygı ve rahmetle anıyorum."
     Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da mesajında, TBMMnin kuruluş tarihinin, Türk milletinin egemenliğine kavuştuğu ve vatanına sahip çıktığı dönüm noktası niteliğinde bir gün olduğunu belirtti.
     İstiklal mücadelesinde gösterilen azim ve kararlılığın, bugünkü çağdaş medeniyetler seviyesinin ötesine ulaşma çabalarına örnek olduğunu kaydeden Uğurlu, mesajında, şu ifadelere yer verdi:
     "23 Nisanı ulusal egemenlik günü olarak kutluyoruz. Çünkü egemenliğin, milletin kendisine ait olduğuna inanıyoruz. 23 Nisanı çocuk bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü milletin geleceğinin çocuklarda olduğunu biliyoruz. 23 Nisanın çocuklara armağan edilmiş olması, bir toplumun temelini ve geleceğini oluşturan çocuklara, ne derece önem verildiğini göstermesi açısından oldukça anlamlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocuklara barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / Ayşenur Sağlam / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER