23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlıdır"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, insanlığın mutluluğunun, dünyanın güzelleşmesinin çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlı olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajında, barış içinde yaşamanın, güzellikleri paylaşmanın eğitimle mümkün olduğunu belirtti.
     Bir ülkenin geleceği için çocukların çok önemli olduğunu ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Egemenliğimizin teminatı millet; milletimizin, köyümüzün, şehrimizin, ülkemizin teminatı yani geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkündür. Yarınları teslim edeceğimiz çocuklarımıza ilgi, anlayış ve sevgi göstererek her zaman hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Gelecekte büyüyecek olan bu çocuk vatanına hizmet edecektir. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve eğitilmeleri gerekir. Ahlaklı, dürüst, vatansever olarak yetiştirilen insanlar, vatanları için bir teminattır. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlıdır."
     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün, hiç bir milletin yapmadığını Türk çocukları için yaptığını, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet ettiğini vurgulayan Güzelbey, mesajını şöyle tamamladı:
     "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli milletlerin çocuklarının aralarında ortak duygular, dostluk ve sevgi bağları oluşmasına, ülkelerin barış içinde birbirleriyle yakınlaşmalarına vesile oluyor. Bugün çocuklarımıza hem bu şuuru vermenin gayreti hem de çocuklara emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatma çabası içerisinde olacağız.
     Bu duygularla, bize bağımsız bir vatanı emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER