23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Denizli Milletvekilleri Uçar ve Dalbudak, bayram dolayısıyla mesaj yayımladı


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Uçar, Türk milletinin ortak iradesinin eseri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.
     23 Nisanın milletin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarih olduğunu vurgulayan Uçar, şunları kaydetti:
     "Yine bu tarih Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilerek, dünya barışına katkıda bulunacak gönül elçilerinin yetişmesine ve insani duyguları öne çıkaran bir bilincin gelişmesine de ortam hazırlamış ve öncülük etmiştir. İşte bu yönüyle, 23 Nisan 1920 bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir gündür, dönüm noktasıdır. Türk çocukları, kendilerine bu önemli günü armağan eden ve çocuksu duygularını dünya çocuklarıyla paylaşma fırsatı veren Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ne kadar övünseler azdır."
     Dalbudak da 23 Nisan 1920nin ülke için bir milat olduğunu belirterek, milletin gücü ve iradesiyle söz sahibi olduğunu ifade etti.
     Açıklamada, Atatürkün önderliğindeki bağımsızlık savaşının yalnızca başarıya ulaşmakla kalmadığını, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun da kaynağı olduğunu belirten Dalbudakın "Bugün yeni nesillerin varlığı, donanımı ve dinamizmi ile ülkemiz her gün daha da güçlenecek, daha da ileriye gidecektir. Türkiye çözümü ertelenen sorunların üzerine cesaretle gitmeye devam edecek" ifadelerine yer verildi.
     AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki de 93. kuruluş yılı kutlanan TBMMnin ulusal egemenliğin, milli bağımsızlığın, eşitlik ve adalete olan bağlılığın en büyük kararlılık sembolü olduğunu, dünya üzerinde hiçbir devletin Türkiye Cumhuriyeti kadar çocuklarına ve gençlerine önem vermediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER