23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Bilecikteki törenlerde ses düzeninin arızalanmasıyla anaokulu öğrencilerinin iptal edilen etkinliği yeni ses düzenin kurulmasının ardından gerçekleştirildi -Veliler, ses düzenin


BİLECİK (A.A) - Bilecikteki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ses düzeninin arızalanmasıyla anaokulu öğrencilerinin iptal edilen etkinliği, yeni ses düzeninin kurulmasının ardından gerçekleştirildi. Veliler, ses düzeninin arızalanmasına tepki gösterdi.
     Kutlamalar Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törene, Bilecik Valisi İbrahim Akpınar ve eşi Dr. Nihal Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Mehmet Öksüz ve Süleyman Deniz, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Cumhuriyet Meydanında devam eden törende yaptığı konuşmada, binlerce yıl, hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin 23 Nisan 1920de milli egemenliğine kavuşarak, 93 yıldan beri kendi hayatını yönetme ve geleceğini belirlemede tek söz sahibi olduğunu kaydetti.
     Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Cumhuriyeti kuran iradenin, çocuklara armağan ettiği, Türkiyenin ilk milli ve resmi bayramı olduğunu hatırlatan Şişman, "Dünyada çocuklara bayram armağan edilen tek ülkenin Türkiyedir. Bu millet iradesinin çocuklara olan güvenin ve onlara verilen değerin çok anlamlı ifadesidir" dedi.
     Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda, ses düzeninin arızalanmasıyla anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler iptal edildi.
     Protokolün Cumhuriyet Meydanında ayrılmasının ardından yeni ses düzeni kurulmasıyla anaokulu öğrencileri, ailelerine gösterilerini sundu. Bazı veliler, ses düzeninin arızalanmasına tepki gösterdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER