23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı


BİLECİK (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde coşkuyla kutlandı.
     Bozüyükteki kutlamalara Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk ilk ve ortaokulunda devam eden törende, okul öğrencisi Refik Keren Yıldırım, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürkün, 23 Nisanı tüm çocuklara armağan ettiğini söyledi.
     Kutlamalar halk oyunu ekibinin ve öğrencilerin gösterisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
     Öte yandan, anasınıfı öğrencilerinin gösterisi sırasında bir hareketi yanlış yapan anasınıfı öğrencisi gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciyi, sınıf öğretmeni teselli etti.
    
     -Gölpazarı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gölpazarı ilçesinde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Gökhan İnan, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Spor Salonunda devam eden törenlerde Gazimihal İlkokulu öğrencisi Orhan Müniroğlu yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ve iki farklı unsuru bir araya getiren milli bayram olduğunu ifade etti.
     Kutlamalar, şiirlerin okunması, halk oyunları ekibinin gösterisi ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -Osmaneli
    
     (Fotoğraflı)
    
     Osmaneli ilçesindeki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
     Atatürk İlköğretim Okulundaki kutlamalara Kaymakam Ali Ada, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Merdan Akbulut ve Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Işıkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Törenler, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiirlerin okunması ve ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam etti.
     Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
     Kutlamalar kapsamında Balaban İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Aylin Ada, Kaymakam olan babasına sürpriz yaparak Kaymakamlık görevini devraldı. Okul sorunları hakkında Milli Eğitim Müdürü Erhan Döşü makama çağırarak okulunun sorunları hakkında ve okullarda alınması gereken tedbirler hakkında görüşlerini bildirdi.
    
     -Pazaryeri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesindeki törenler, Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Törene, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Emniyet Amiri Mustafa Çetin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Kendi okullarında devam eden kutlamalarda, gösterilerin ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.
    
     Muhabir: Barış Eren - Zafer Özuğur - Saim Turan - İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER