23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğanın eşi Hatice Doğan tarafından yürütülen, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören çocuklara özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yapıldı.
     Hastane okulunda düzenlenen kutlama, tedavi gören çocukların film gösterimi ile başladı. Hatice Doğan, hastanede tedavi gören çocuklarla ilgilenerek, aileleriyle sohbet etti.
     Doğan, doktor ve hemşirelere gönül elçileri projesi hakkında bilgi vererek, doktorların hastaların eksiklerini gönül elçilerine bildirmekten çekinmemeleri gerektiğini söyledi.
     Kanser hastalığının uzun süreçli bir tedavi gerektirdiği için maddi ve manevi olarak insanları tükettiğini vurgulayan Doğan, "Bu nedenle hemşire ve doktorlarımız ihtiyaç sahibi hastaları bizlere bildirirse, gönül elçileri aracılığıyla onlara yardımcı olabiliriz" dedi.
     SÜ Rektörü Hakkı Gökbelin eşi Hatice Gökbel de çocuklarla tek tek ilgilenerek, daha sık ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi.
     Hastanede tedavi gören ve maddi durumu iyi olmayan çocuklara ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Hatice Gökbel, bu konuda hastane yöneticilerinden yardım istedi.
     SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen ise heyettekilere hastane okulu hakkında bilgi verdi.
     Hastanede tedavi gören çocuklarla yakından ilgilendiklerini ifade eden Şen, "Çocukların en çok sevgi ve ilgiye ihtiyacı var. Hastane dışından gelip bu tür etkinlikler düzenlenmesi onları çok mutlu ediyor. Gönül elçilerine gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER