24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Aydın Valisi Kerem Al: Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır


AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Kerem Al, dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenliğin, fedakarlık ve cefakarlık isteyen mesleklerin de başında yer aldığını ifade etti.
     Vali Al, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Büyük Önder Atatürke 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıldönümüne denk gelen 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladığını ifade etti.
     Öğretmenlik mesleğinin önemine işaret eden Al, şunları kaydetti:
     Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Öğretmenler, her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Geleceğimizi, hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar.
     Vali Al, öğretmenlerin böylesi kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıdıklarını dile getirerek, tüm öğretmenlerin gününü kutladığını ve Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenleri minnetle, şükranla ve rahmetle andığını ifade etti.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER