24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler Günü, Muğla ve Bodrumda düzenlenen törenlerle kutlandı


MUĞLA (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Muğla ve Bodrumda düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde devam etti.
     Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.
     Vatandaşların hayatları boyunca eğitim almaya ihtiyaç duyduklarını belirten Çınar, Bizim medeniyetimiz öksüz bir medeniyet değildir. Köksüz bir medeniyet hiç değildir. Tam tersine medeniyetimizin kökü ilme, irfana, hikmete, bilgiye, öğrenmeye ve öğretmeye dayalıdır. Biz, bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyen bir medeniyetin mensuplarıyız dedi.
     Çınar, mesleğin türlü zorluklarına rağmen her öğretmenin dünyaya yeniden gelse yine öğretmen olmak istediğini, öğretmenlik mesleğinin sevilmeden yapılması zor olan bir meslek olduğuna işaret etti.
     Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere öğretmen yemini ettirildi.
     Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan Öğretmenler odası adlı sunumun ardından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.
    
     -Bodrum-
    
     24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bodrumda da tören düzenlendi.
     Bodrum Belediye Meydanında çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde devam etti.
     Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ile Öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç - Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER