24 Temmuz Basın Bayramı kutlandı

24 Temmuz Basın Bayramı kutlandı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride gazeteciler, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
     Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkayanın, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan kutlama etkinliği, Vali Mevlüt Bilicinin ziyaret edilmesiyle sürdü.
     Vali Bilici, gazetecileri kabulünde yaptığı konuşmada, ileri ve çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazları arasında basının özgürlüğünün önemli yer tuttuğunu vurguladı.
     Demokrasilerin yaşayıp gelişmesi için insanlara haber alma özgürlüğü tanınması gerektiğini belirten Bilici, şunları söyledi:
     Bu anlamda düşünüldüğünde demokratik sistemin bir parçası da özgür basındır. Basın mensupları da demokratik sistem içerisinde çok önemli kamu hizmeti gören insanlardır. Halkın doğru bilgi alması adına yapılan çalışmalar ve kamu hizmetlerinden dolayı basın mensuplarını kutluyorum. Bu uğurda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yaptığınız çok önemli bir kamu hizmetidir. Demokrasi sisteminin sağlıklı işlemesini temin eden en önemli kurumlarından biri basınımız ve çalışanlarıdır.
     Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya da, Sansürün kaldırıldığı tam anlamıyla söylenemez. Yerel ve yaygın basında güç odakları sansür uygulamaya devam ediyor. Arzumuz daha özgür basın ve inşallah ülkemiz bunu yakalayacaktır. Yeni anayasamızda bu sorunla ilgili düzenleme yapılmasını bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER