24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Giresun Valisi Şahin: -Basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir dedi.
     Vali Şahin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirtti.
     Basının hızla gelişen kitle iletişim araçlarıyla birlikte etkinliğinin her geçen gün arttığına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:
     Etkinliği her geçen gün artan yazılı, internet, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşanılan bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirerek vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak görevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir. Basının güvenilirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o kadar önemlidir.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER