24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel: Basın, özgür ve hür olarak milletimizin vicdanının sesidir


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, basının, özgür ve hür olarak milletin vicdanının sesi olduğunu bildirdi.
     Yüksel, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede, basının büyük katkısıyla açık toplum olma yolunda çok önemli adımlar atıldığını belirtti.
     Demokratik bir anlayışın işleyebilmesinin en önemli yapı taşlarından birisinin de tarafsız ve özgür basının varlığının olduğunu belirten Yüksel, Basın, özgür ve hür olarak milletimizin vicdanının sesidir dedi.
     Yüksel, açıklamada şunları ifade etti:
     Günümüzde basın, kamu yararını gözeterek, halkın doğru haber alma hakkını ve açık toplum olmanın gereklerini yerine getirmektedir. Demokrasilerin gelişmesinde basının ne kadar önemli bir yer tuttuğunu yerel, genel ve ulusal örneklerle görmemiz mümkündür.
     Basının 24 Temmuz 1908 tarihinden itibaren kısıtlamalara maruz kalmadan ortaya koyduğu çalışmalarını, özgürce yerine getirebilmesi demokrasimizinde güçlenmesine vesile olmuştur. Artık hem yerel meseleler hemde genel meseleler özgürce tüm boyutlarıyla tartışılabilmekte, birbirinden farklı düşünceler açıkça ifade edilebilmektedir. Artık basınımız ilk çıkış noktasında kalmayıp, her gün kendini yenilemekte ve modern çağa ayak uydurarak her türlü teknolojik imkanlardan faydalanarak kamuoyuna hizmet vermektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER