24. Vergi Haftası etkinlikleri

24. Vergi Haftası etkinlikleri -Defterdar Salihoğlu, SESOB Başkanı Köksalı ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, 24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksalı ziyaret etti.
     SESOBdan yapılan yazılı açıklama göre, Salihoğlu, devletin giderlerini karşılamak için vergiye ihtiyaç duyduğunu ve verginin en önemli finans kaynaklarından biri olduğunu belirtti.
     Amaçlarının toplumun tüm kesimlerine vergiyi sevdirmek, sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak ve vergi alışkanlığını kazandırmak olduğunu anlatan Salihoğlu, Kamu ihtiyaçlarının karşılanmasında devletin kullandığı en önemli gelir, vergilerden oluşmaktadır. Devletimizin düzenli bir şekilde vergisini alması esnaf ve sanatkarımızın, tüccarımızın vergisini zamanında ödemesi ile mümkündür. Bu yüzden vergiye tüm toplumumuzun sahip çıkması gerekir. Esnaflarımıza vergilerini ödedikleri için çok teşekkür ediyor, hayırlı bereketli bol kazançlı günler dileyerek haftalarını kutluyorum açıklamasında bulundu.
     Köksal ise verginin ülkenin kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, esnafların sıkıntı yaşamamaları için vergi ödemelerinde hassasiyet göstermelerini istedi. Hizmetlerin halka ulaşmasında vergi gelirlerinin önemli olduğunu bildiren Köksal, Eğer hizmet istiyorsak, mutlaka vergilerimizi zamanında ödememiz gerekiyor. Bu konuda esnafımızın da çok duyarlı olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı.
     Köksal, tayini çıkan Salihoğluna yeni görev yerinde başarılar diledi. Köksal ziyaret anısına Salihoğluna Ahilik Heykeli hediye etti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 24. Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER