27. Abant Platformu

27. Abant Platformu -Abant Platformu Genel Sekreteri Hurmalı: -Daha önce yapılan tüm toplantılarda, Türkiyede yaşayan entelektüelleri bir araya getirmiştik, bu sefer, Türkiyede yaşayan yabancı entelektüelleri de çağırdık


BOLU (A.A) - Abant Platformu Genel Sekreteri Hüseyin Hurmalı, Daha önce yapılan tüm toplantılarda, Türkiyede yaşayan entelektüelleri bir araya getirmiştik, bu sefer, Türkiyede yaşayan yabancı entelektüelleri de çağırdık dedi.
     Gazeteci ve Yazarlar Vakfının alt kuruluşu Abant Platformunca Abanttaki bir otelde bu yıl 27ncisi düzenlenen toplantıya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Hurmalı, bu gün yapılan toplantının türünün ilk örneği olduğunu söyledi.
     Daha önce yapılan tüm toplantılarda, Türkiyede yaşayan entelektüelleri bir araya getirdiklerini ifade eden Hurmalı, Bu sefer, Türkiyede yaşayan yabancı entelektüelleri de çağırdık. Bu şekilde Türkiyenin çeşitli sorunlarını tartışıyorduk diye konuştu.
     Hurmalı, toplantıya katılan yabancı aydınların, Türkiyeyi yakından tanıyan insanlar olduğunu vurgulayarak, Türkiye hakkında bilgisi olan insanları bir araya getirerek Türkiyenin genel sorunlarını tartışacaklarını kaydetti.
     Toplantının çok faydalı olacağına inandığını anlatan Hurmalı, Türk arkadaşlarımız, bu mesele hakkında zaten konuşuyordu fakat bir yabancının gözünden bu sorunları görmek önemli. Türklerin bakış açılarını biliyoruz, burada yabancılardan çok farklı görüşler geliyor. Bu da bizim için çok önemli ifadesini kullandı.
     Hurmalı, tartıştıkları konuların genel itibariyle Türkiyenin demokratikleşme süreci ve ekonomik durumu ile AB süreci ve medyaya olan bakış açısını ele aldıklarını belirterek, bu konuda tartışılması gereken şeylerin bulunduğunu bildirdi.
     Agos gazetesi muhabiri Lili Gasparian da son dönemde yaşanan kürtaj tartışmalarının ifade özgürlüğünü kısıtladığını öne sürerek, Türkiyede bulunduğum süreçte gerçekte güleyim mi ağlayayım mı karar veremediğim konulardan birisi kürtaj. Çünkü bir Başbakanın böyle bir konuda karar verme hakkının olmadığını düşünüyorum. Burada bir kadın olarak konuşmam gerekiyor. Kadın haklarından bahsetmem gerekiyor dedi.
     Apoyevmatini gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis de Türkiyede ekümenik tartışmalarının farklı boyutlara geçtiğini öne sürerek, Ekümenikliğin Türkiye ve tüm dünyadaki Ortodoksları ilgilendiren bir sorun olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz / Mehmet Özcan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 27. Abant Platformu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER