28 Şubat soruşturması

28 Şubat soruşturması -Hakkında polis marifetiyle ifadesinin alınması kararı bulunan ancak kruvaziyerle yurt dışı tatilinde bulunan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Gürüz, yurda döndü -Eşiyle İzmir Limanından yurda giriş yapan Gürüz,


İZMİR (A.A) - Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, hakkında polis marifetiyle ifadesinin alınması kararı bulunan ancak kruvaziyerle yurt dışı tatilinde bulunan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, yurda döndü.
     Gürüz, çıktığı yurt dışı kruvaziyer seyahatini tamamlayarak eşiyle İzmir Limanından yurda giriş yaptı. İzmir Limanına yanaşan gemiden indikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Gürüz, hayatında kanun dışı hiçbir şey yapmadığını, kanuni yetkileri dışında hiçbir yetki kullanmadığını savundu.
     Gürüz, İzmirden Ankaraya gideceğini ve burada soruşturma kapsamında ifade vereceğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Ondan sonrası adaletin takdiridir. Alnım açık, başım dik. Türk devletin yücelmesi, Türk milletinin mutluluk ve refahının artması, Türk milletinin uluslararası camianın saygın ve seçkin bir üyesi olması için gururla çalıştım. Bir kuruş bana isnat edilmiş yolsuzluk iddiası yoktur. Kanun dışı hiçbir şey yapmadım. Ne 28 Şubattan haberim var, ne de ne olduğundan.
     Olay benim açımdan gayet açık. Burası benim memleketim, Türk milletine her yaptığım icraatın hesabını vereceğim. Üniversite, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kendi işlevini yaptı. Ben, askeri kanattan da bize şunu şöyle yapın, bunu şöyle yapın diye bir direktif geldiğini hatırlamıyorum. Çevik Paşanın yazdığı bir mektup var, onun da cevabını 5 defa verdim. Her şey herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum.
     Prof. Dr. Gürüz, açıklamanın ardından kendisini bekleyen özel araçla Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber 28 Şubat soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER