29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Kütahya Valisi Çiftçi: Ceddimizin türlü fedakarlıklarla kurduğu cumhuriyet, insan onuruna ve yaradılışına en uygun, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşa


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ceddin türlü fedakarlıklarla kurduğu cumhuriyet rejiminin, insan onuruna ve yaradılışına en uygun, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığı olduğunu bildirdi.
     Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, büyük bir mücadeleyle kurulan cumhuriyetin 89uncu yıl dönümünün kutlandığını belirtti.
     Cumhuriyetin bir değerler bütünü olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:
     Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan ve toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir. Demokratik yapıyla yönetilen Türkiye, bulunduğu coğrafya itibarıyla politik, stratejik ve ekonomik cazibeye sahiptir. Ceddimizin türlü fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyet rejimi, insan onuruna ve yaradılışına en uygun, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Cumhuriyet güneşinin aydınlattığı ilerleme yolunda yürüyen milletimiz, türlü sorunlarda boğulan, şiddetin pençesinde kıvranan ve haksızlığın her türünün yaşandığı dünya coğrafyasında hakkın ve haklının yanında olarak dünyanın vicdanı olma misyonunu sürdürmektedir.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER