29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması

29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması -Yarışmaya katılan eserler, Eskişehirde sergilendi


ESKİŞEHİR (A.A) - 29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasına katılan eserler, Eskişehirde sergilendi.
     Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu 29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında dereceye giren eserler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında açıldı.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasının bütün dünyada adeta karikatür olimpiyatları haline geldiği belirterek eserlerin Eskişehirde sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Büyükerşen, Eskişehirin de karikatürist yetiştiren bir kent olduğunu ifade etti.
     Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da Aydın Doğan Vakfının karikatür alanında önemli bir katkı olduğunu, tüm dünya karikatürlerini Türkiyeye ve Eskişehire getirdiği için teşekkür etti.
     Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da Eskişehirin karikatür, sanat, kültür şehiri olduğunu söyledi.
     Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasının bu yıl 30uncu yılına girdiğini ve dünyada Türkiyeyi başarıyla temsil ettiğini anlatan Fetvacı, Her yıl yarışmamıza yaklaşık bin karikatürist, 3 binden fazla eseriyle katılıyor. Gelen karikatürler, dünyada neler oluyorsa onları yansıtıyor. Biz dünyadaki olayların aynasıyız diyoruz. 7den 70e, eğitimli, eğitimsiz herkese hitap ediyor. Aynı zamanda günümüzün sanatı. Çok süratli bir şekilde mesajı veriyor ve sizi düşündürüyor. Sergi umarım hoşunuza gider diye konuştu.
     Konuşmalarından ardından serginin açılışı yapıldı.
     100den fazla eserin yer aldığı sergi, 8 Marta kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER