2B arazilerinin satışı

2B arazilerinin satışı -AK Parti İl Başkanı Köse: -Geçmişte vatandaşa bu meseleyi çözeceğini söyleyenler, Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü engellemeyi yaptılar. Yasa çıktı, şimdi de maniple ediyorlar (Fotoğr


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, devlet ile millet arasında en önemli ihtilaf konusu olan 2Bnin yasa ile çözüme kavuşacağını belirterek, Geçmişte vatandaşa bu meseleyi çözeceğini söyleyenler, Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü engellemeyi yaptılar. Yasa çıktı, şimdi de maniple ediyorlar dedi.
     Başkan Köse, yaptığı yazılı açıklamada, 2B yasası ile devletin vatandaşı ile arasındaki ihtilafın giderilerek sosyal barışın sağlanacağını kaydetti. Köse, geçmişte muhalefet partilerinin engellemelerine rağmen, devlet ile millet arasında ihtilaflı bir mesele olan vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışında memnuniyet verici gelişmeler yaşandığını ifade etti.
     Antalya Defterdarlığının verilerine göre başvuru sayısının 25 bini aştığına dikkati çeken Köse, en çok 2B arazisinin bulunduğu Antalyanın bazı bölgelerinde vatandaşlardan gelen, rayiç bedellerin yüksek tespit edildiği yönündeki şikayetleri de yetkililere ilettiklerini bildirdi.
     Konunun yetkili makamlara aktarılmasının ardından Maliye Bakanlığı tarafından Antalyada 20den fazla müfettiş görevlendirildiğini belirten Köse, bakanlık müfettişleri tarafından şikayet konularının araştırılıp, tutarsızlıkların rapor edildiğini, çalışmaların Defterdarlık yetkililerince halen devam ettiğini kaydetti.
     2Bnin yasa ile çözüme kavuşacağını vurgulayan Köse, açıklamasında, Geçmişte vatandaşa bu meseleyi çözeceğini söyleyenler, Anayasa Mahkemesine gitmek dahil her türlü engellemeyi yaptılar. Yasa çıktı, şimdi de maniple ediyorlar dedi.
     Köse, açıklamasıda şu ifadelere yer verdi:
     2010 yılında başlayan rayiç bedel tespitlerinin yüksek olduğuna ilişkin bütün şikayetler, yeniden ve hassasiyetle değerlendirilip, düzenleme yapılmaktadır. 2B Yasası ile amaç para kazanmak değil, devlet ile vatandaşın arasında 40-50 yıldır süre gelen ihtilafın sona erdirilmesidir. Amaç, sosyal barışın sağlanması, hakkaniyet ölçüsünde, adaletli bir şekilde hem devletin, hem de vatandaşın menfaatleri gözetilerek orman vasfını kaybetmiş arazilerin, kullanıcılarına yani hak sahiplerine satışının gerçekleştirilmesidir.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 2B arazilerinin satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER