2B arazilerinin satışı

2B arazilerinin satışı -CHP İl Başkanı Kök: -AKP bütçe açığının bir kısmını, insanların atasından babasından kalan arsalarını fahiş fiyatlara tekrar hak sahiplerine satarak kapatmak sevdasında


ANTALYA (A.A) - CHP İl Başkanı Devrim Kök, 2B Yasası kapsamında satışa sunulan araziler için belirlenen bedellerin yüksek olduğunu savunarak, AKP bütçe açığının bir kısmını, insanların atasından babasından kalan arsalarını fahiş fiyatlara tekrar hak sahiplerine satarak kapatmak sevdasında dedi.
     Devrim Kök, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kösenin bazı yayın organlarına yansıyan 2B arazileriyle ilgili sözlerini eleştirdi. Kösenin 2B arazilerine biçilen değeri yüksek bulan bir vatandaşın tepkisinin ardından, bedelleri belirleyen memurları sorumlu gösterdiğini belirten Kök, bu sözlerin, AK Parti bu ülkeyi artık idare edemiyor, insanını mutlu edemiyor iddialarını kanıtladığını öne sürdü.
     Kök, açıklamasında, 2Bde sorun yaşandığını kabul ediyor, itiraf ediyor, ancak çaresizliğini, memurları ve müfettişleri günah keçisi yaparak üzerinden atmaya çalışıyor. AKPli olduğu ve AKP iktidarı için büyük çabalar sarf ettiğini anladığımız o çiftçi kardeşimizin diline sağlık dedi.
     2B kapsamındaki arazilerin fiyatlarının yüksek olduğunu da savunan Devrim Kök, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Para uğruna köylüyü yüzyıllardır yaşadıkları topraklardan atmak ve topraksız köylü haline getirmek bunların nihai hedefi ve yine AKP, bu konuda da görüyoruz ki hedef saptırıyor. Memurları, müfettişleri suçluyor. Oysa ki sözünü ettikleri o memurların hükümetin bilgisi dışında inisiyatif alabilmelerinin mümkün olmadığını tüm kamuoyu bilir. Uygulamadaki gerçek şu ki AKP, bütçe açığının bir kısmını, insanların atasından babasından kalan arsalarını fahiş fiyatlara tekrar hak sahiplerine satarak kapatmak sevdasında.
     Kök, söz konusu alanların, kullanan vatandaşlara bedelsiz verilmesi, bir bedelin alınması durumda ise bunun sembolik olması gerektiğini savundu.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 2B arazilerinin satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER