3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Eroğlu, mesaj yayımladı


EDİRNE (A.A) - Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Eroğlu, mesajında, Allahın insanları fiziki yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına göre değerlendirmediğini belirtti.
     İnsan için engelli olmanın bir kusur sayılmadığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:
     Her insan farklı bir yetenek ve değişik bir yapıda yaratılmıştır. Yüce yaratıcı böyle takdir etmiştir. Hiç kimsenin buna itiraz etmeye hakkı yoktur. Çünkü yüce Allah, yoktan var ettiği her şeyi kendi hikmet ve takdirine göre yaratır. Fiziki engellilere destek olmak dinimizin emrettiği bir görevdir. Yüce Allah, insanoğlunu gücünün yettiği işlerle sorumlu tutmuştur. Bunun için, özürlülerle ilgili özel hükümler koymuş, inananların her konuda birbirleriyle dayanışma içerisinde bulunmalarını emretmiştir. Peygamberimizde engellilerle ilgilenmiş onların yeteneklerini değerlendirmiş ve onlara yapabilecekleri çeşitli görevler vermiştir. Ashabından görme engelli Abdullah İbn Ümm-i Mektumu kendileri Medine dışına çıktığı günlerde yerine vekil bırakmış olmasını bir örnek olarak hatırlatabiliriz.
    
     -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu
    
     Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Cankaloğlu, mesajında, Türkiyede nüfusun yüzde 12.29u, 8,5 milyon kişinin engelli olduğunu belirtti. Engellilerin hayat şartlarının kolaylaştırılması gerektiğini aktaran Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Engelli de olsa onlar birer insandır, onlar bu toplumun parçasıdır. Hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanmaktadır. Engelliler özürlü değildir, özür, kusur, hata demektir. Engelliler kusurlu ya da hatalı değildir sadece engellidir. Unutmayalım ki herkes engelli adayıdır. Bu duygu ve düşünceler içinde ülkemizdeki ve Edirnedeki tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER