3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Her vatandaşın yararlandığı hizmetten engelli vatandaşların da yararlanmasının bir hak olduğu unutulmamalı


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şehirde yaşayan her vatandaşın yararlandığı hizmetten engelli vatandaşların da yararlanmasının bir hak olduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi.
     Güzelbey, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiyede çok sayıda engelli vatandaşın yaşadığını, bunların büyük bir kısmının da temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.
     Planlanmamış şehirlerin de engellilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Çünkü şehirlerimiz, yıllar önce engelli vatandaşlarımız düşünülerek inşa edilmemiştir. Engelli yurttaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmak, eğitim, sağlık, toplumsal destek ve istihdam gibi haklarını güvenceye almak ve rehabilitasyon programlarını geliştirmek önemlidir. Bu, başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunludur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz.
     Güzelbey, engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için atılacak adımlara ön ayak olduklarını, projelerinde engelli vatandaşlar kadar engelsiz vatandaşları da eğitmeyi, onların engelli vatandaşların sorunlarına duyarlı yaklaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.
     Güzelbey, yerel yönetimler ve kamu kurumlarının da engelliler konusunda hassas olmanın ötesinde bilinçli olması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER