Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever:

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: -1200 yataklı şehir hastanesi inşaatına 5-6 ay içerisinde başlayacağız


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, ilde yapılması planlanan şehir hastanesi inşaatına 5-6 ay içinde başlanmasının planlandığını bildirdi.
     Sever, Mersin Devlet Hastanesi, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) ve Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneğini (DERSİAD) ziyaret etti.
     Sever, MERYAP ziyaretinde yaptığı konuşmada, göreve geldikten sonra ayrım yapmaksızın bütün vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Mersinle ilgili projeleri hızlandırdıklarını belirten Sever, Tarsus-Kazanlıda yolla ilgili orman arazisi ve hazine arazisi olan yerlerle ilgili işlemler aşağı yukarı bitti. Kamulaştırmada vatandaşın itirazı ile ilgili yaşanan sorunlar ile ilgili olarak da 5-6 ay içinde mahkemenin sona ereceğini ümit ediyoruz. Bu süreç biter bitmez, kamulaştırma bedelleri ödenecek ve süreç çok hızlı bir biçimde tamamlanacak dedi.
     Mersinle ilgili başlatılan çalışmaları sonuçlandırmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Sever, şunları kaydetti:
     Çalışmalarımız artık meyvelerini vermeye başladı. Berdan Nehri ıslahı, DSİnin 2013 yatırım programına alındı. 1200 yataklı şehir hastanesi projesinin çizimine ve inşaatına 5-6 ay içerisinde başlayacağız. D400 karayolunun genişletilmesi konusunda ise geçen hafta görüşme yaptık. Bu yol, genişletilerek üçer şeride çıkarılarak ve otoban bağlantısı konusundaki sıkıntıları da aşacak şekilde çözümlenecek.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER