3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Konyadaki eylemde, bazı gazeteciler gözü bağlanıp beyaz bastonla otobüse bindirilerek, engellilerin yaşadığı sıkıntılar anlatıldı


KONYA (A.A) - Konyada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yapılan etkinlikte, bazı gazeteciler gözleri bağlanıp beyaz bastonla otobüse bindirilerek, engellilerin yaşadığı sıkıntılar anlatılmaya çalışıldı.
     Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyeleri, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Gözümüzü açamazsınız ama yolumuzu açın sloganıyla Alaaddin Tepesi önündeki otobüs durağında eylem yaptı.
     Otobüslerin görme engellilere uygun hale getirilmesi için önce susma eyleminde bulunan dernek üyeleri, Gözümü açamazsın ama yolumu aç, Yanlış otobüse binmek, yanlış durakta inmek istemiyoruz ve Engelliler sussun basın mensupları konuşsun yazılı pankartları taşıdı.
     Derneğin Konya Şube Başkanı Veli Özağan, dernek üyelerine, Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 3 Aralıkta ne yapıyoruz- Konuşmuyoruz diyerek, sus işareti yaptı. Dernek üyeleri de hep birlikte sus işareti yaparak, ağızlarına maske taktı.
     Konuşma yapmayarak gazetecilere yazılı bildiri dağıtan Özağan, bildirisinde, görme engellilerin kimseden yardım almadan seyahat edebilmesi için otobüslere ve otobüs duraklarına sesli uyarıcıların takılmasını istediklerini belirtti.
     Görme engellilerin belediye otobüslerinde yaşadığı sıkıntıları anlamaları adına, eylemi görüntülemek için orada bulunan bazı gazetecilerin gözü bağlanıp, ellerine beyaz baston verildi. Bu şekilde yürüyerek otobüs durağına gelip, kimseden yardım almadan otobüse binmeye çalışan gazeteciler, gözleri kapandığında engellilerin neler yaşadıklarını daha iyi anladıklarını söyledi.
     Daha sonra dernek üyelerince vatandaşlara karanfil dağıtıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER