3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri: Kamuda engellilerin iş gücüne katılım oranı beklenenin çok altındadır


DENİZLİ (A.A) - MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, kamuda engellilerin iş gücüne katılım oranının beklenenin çok altında olduğunu bildirdi.
     Yeniçeri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede engelli olmanın zor olduğunu belirterek, engelli olmanın zorluklarının hayatın her alanında görüldüğünü, tüm çağrı ve girişimlere rağmen bu yolda ne yazık ki ciddi bir mesafe kat edilemediğini savundu.
     Türkiyede engelli insan sayısının nüfusun neredeyse yüzde 12sini oluşturduğuna dikkati çeken Yeniçeri, şunları kaydetti:
     Engelli nüfusumuz 8,5 milyonu aşmıştır. Tüm engelli kardeşlerimin hayatlarını daha da kolaylaştırmak ve imkanlarını daha da uygun hale getirmek hem yöneticilerimizin hem de toplumu oluşturan tüm insanların görevidir. Unutulmamalıdır ki, engelli olmak bir tercih değildir. Engellilerin toplumsal hayat içerisinde hak ettiği yeri edinmesi, aktif ve verimli hale getirilmesi adına gerekli tüm adımların ivedilikle atılması bir ihtiyaçtır. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve onların huzur ve mutluluğunun sağlanması için onların iyi bir rehabilitasyon etrafında toplumla bütünleştirilmesi sağlanmalı ve onların üstün yetenek ve becerilerinden faydalanılmalıdır. Bilinmelidir ki, engellisine sahip çıkan ve onları el üstünde tutan bir ülke ancak medeni ülkeler içerisinde yerini alabilir.
     Ne yazık ki, kamuda engellilerin iş gücüne katılım oranı beklenenin çok altındadır. Ülkemizde engelli istihdam oranı yıllık yüzde 3 iken, bu yıl 20 bin civarında engelli kadrosu ilan edilmiş fakat yapılan atama sayısı 4 bin 266da kalmıştır. Daha da üzüntü veren konu ise bazı atamalarda çeşitli sıkıntılar yaşanmış ve engelli kardeşlerimiz ataması yapıldığı halde kurumlar tarafından çeşitli bahaneler öne sürülerek göreve başlatılmamışlardır.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER