3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -YYÜ Rektörü Battal: İnsanları engelli ve engelsiz diye ayırmak doğru değil


VAN (A.A) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile Zübeyde Hanım Zihinsel Engelliler ve İş Okulu tarafından, Selahaddin Eyyubi Lisesinde bir program düzenlendi.
     Etkinliğe katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, insanları engelli, engelsiz diye ayırmanın doğru olmadığını söyledi.
     Zihinlerdeki engel sorununun çözülmesi durumunda, bu ayrımı yapmaya gerek kalmayacağını aktaran Battal, şöyle konuştu:
     Toplumumuz engellilerle ilgili önemli mesafe almış durumda. Bu yeterli mi- Hayır. Hep engelli, engelsiz ifadesine karşı çıktım. Aslında böyle bir ayrım çok doğru değil. İnsanlarımızı iki kategoriye ayırıyoruz. Sanki bir tarafta şefkate muhtaç olanlar, diğer tarafta da sorunsuz insanlar var. Hepimizin hem şefkate hem ilgiye ihtiyacı var. Dolayısıyla engel nerede- Engel bizim zihnimizde. Şu zihnimizdeki engel sorununu çözersek, engelli engelsiz ayrımı kalmaz. Bir binayı tasarladığınız zaman, sadece kendinizi düşünmeyin. Toplumda yaşayan bütün bireylere göre tasarlamanız lazım. Üniversitemiz engelsiz üniversite kategorisinde. Özellikle, yaşam alanlarımızı engellileri göz önünde bulundurarak tasarlayalım. Biz üniversite olarak her zaman engellilerin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.
     Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları dans ve müzik gösterilerini sahneledi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER