3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti İl Başkanı Sunar ile MHP İl Başkanı Bedirhanoğlu, birer mesaj yayımladı


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ile MHP İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı.
     Dünya Engelliler Gününün özürlülük, doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlandığını anımsatan Sunar, engellilerin engelsiz yaşama taleplerinin artması ve toplumun giderek bilinçlenmesine paralel olarak toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumların çoğalıp gelişmekte olduğunu ifade etti.
     Engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirten Sunar, şunları kaydetti:
     İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Yetişkin bireyler olarak özürlülerin sorunlarını önemseyip, gerekli ve çağdaş hizmet modellerinin geliştirilmesi ve özürlünün tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilebilmesi için onlara sahip çıkmamız gerekmektedir. Toplumda yaşayan bireyler olarak kendimizi özürlülerin yerine koyarak düşünmek ve onların daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız.
     Bedirhanoğlu da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerin hatırlanması, çalışsın veya çalışmasın yaşamın her alanında var olduklarının ve çözüm bekleyen sorunlarının olduğunun bilinmesinin anlamlı olduğunu dile getirerek, gelişmekte olan bir ülke olarak, engellilerin her yönden gelişimini sağlamak ve üreten fertler olarak sosyal hayata katılmaları konusundaki çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.
     Bedirhanoğlu, şöyle devam etti:
     Özürlüler ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 7 Temmuz 2005 tarihinde çıkartılmıştır. Engelliler camiasında büyük sevinç yaratan yasanın getirdikleri kısmen kağıt üzerinde kaldı, uygulamada hayata geçirilemedi. Yasada açık hüküm olmasına rağmen, özel sektörde yüzde 3, kamuda yüzde 4 engelli çalıştırma hükmü uygulanamadı. Bu gün için kamuda engelli kardeşlerimizin hakkı olan 50 binden fazla memur ve işçi kadrosu boş tutulmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında, engelli kardeşlerimiz toplumda herkesin sahip olduğu haklara eşitlik temelinde sahip olacak, sorunlarını onların örgütleriyle el ele vererek, konuşarak, danışarak planlı ve projeli bir çalışmayla çözecektir. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında devlet engelli yurttaşını yalnız ve sahipsiz bırakmayacak, hiçbir anne ve baba şayet ben ölürsem çocuğumun durumu ne olacak- diye tasalanmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir İl Başkanlığı olarak diyoruz ki, tüm olumsuzluklara rağmen bizler el ele verdikçe engellilerin sorunları dahil olmak üzere Türkiyenin çözülmemiş hiçbir sorunu kalmayacaktır. Bu inançla tüm engelli yurttaşlarımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER