3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü -Antalya Valisi Altıparmak: -"Görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır"


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında basın özgürlüğünün büyük önemi bulunduğunu ifade etti.
     Altıparmak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından 1994 yılında alınan karar doğrultusunda, 3 Mayısın tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi Türkiyede de Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Basının, toplumun gereksinim duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülke yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğin vurgulayan Altıparmak, şöyle devam etti:
     "Bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır. Turizm başkenti Antalyada, turizm sektörü başta olmak üzere, Türkiyenin kalkınmasında hedeflenen başarının sağlanmasında ve bu başarının Türkiye ekonomisine olumlu yönde yansımasında, özgür basının önemli bir yeri bulunmaktadır. İlimizde büyük özveriyle görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, gününü kutluyorum. Aile bireyleriyle sağlık, huzur ve mutluluk içinde, nice başarılı yıllar temenni ediyorum."
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER