Denizli Valisi Demir:

Denizli Valisi Demir: "İller bazında en fazla ihracat yapan ilk 10 arasındaki Denizli, yüzde 15 artışla ihracatını en fazla artıran ikinci il oldu"


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Nisan ayı ihracat raporlarının açıklanmasının ardından, en fazla ihracat yapan iller sıralamasında ilk 10da yer alan Denizlinin, ihracatını en fazla artıran iller arasında ise ikinci sırada olduğunu söyledi.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Denizlinin geçen yıl ilk dört ayda 215 milyon dolar olan ihracatını 246 milyon dolara yükselttiğini, yüzde 15lik artışla "ihracatı en çok artan" ikinci il olduğunu bildirdi.
     Denizlideki göstergelerin yukarı ve güzele hızla devam ettiğini kaydeden Vali Demir, açıklamada başarıların sürdürülmesi için el birliğiyle daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.
    
     -"Eğitimdeki başarı devam edecek""
    
     Açıklamada, ekonominin yanında, eğitimde de önemli başarılara imza attığını, Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavında Denizlinin bu yıl Türkiye üçüncüsü olduğunu kaydederek, şu ifadelere yer verdi:
     "Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilimizin ilk 10 içinde olması için kurumlarımız gayret gösteriyorlar. Eğitimdeki bu başarı devam edecek.
     0-6 yaş çeşitli engel grubunda olan çocuklarımızın eğitim göreceği 16 derslikli Özel Eğitim Anaokulunun da ihale çalışmaları sürüyor. Okullarımızın fiziki şartları ile ilgili düzenlemelerimiz hızla devam ediyor. 11 okulun ihalesi tamamlandı, 8 okulun ihalesi için işlemler yapılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezimizin ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yer alacağı Sosyal Hizmet Merkezinin de ihalesi gerçekleştirilecek.
     Denizlili hayırseverlerimizin eğiteme verdikleri destek tüm Türkiyeye örnek durumda. Hepsine şükranlarımı sunuyorum."
    
     -Pamukkaleye görkemli tanıtım
    
     Açıklamasında, Pamukkalenin UNESCO dünya miras listesindeki yerini almasının 25. yılı olması nedeniyle tanıtım atağı gerçekleştirileceğini kaydeden Demir, "Pamukkale, UNESCO dünya miras listesinde yer alan Türkiyedeki 10 ana değerden biri. Geçtiğimiz hafta içinde UNESCO Türkiye delegasyonundan gelen yazıda, 25. yıl nedeniyle kutlama programı istendi. Görkemli bir şekilde kutlama yapmak ve Pamukkaleyi daha iyi tanıtmamız için çalışma yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Denizli Valisi Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER