3. Malatya Uluslararası Film Festivali

3. Malatya Uluslararası Film Festivali -Festival kapsamında gösterilen 144 filmi toplam 11 bin 864 kişi izledi


MALATYA (A.A) - 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gösterilen 144 filmi 11 bin 864 kişi izledi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, festivalin Malatyanın tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtildi. Valiliğin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesinin destekleri, Manas Akademinin ana sponsorluğunda üçüncüsü düzenlenen festivalde bir hafta boyunca 6 salonda, 39 ülkeden 138 yönetmenin 144 filminin gösterildiği kaydedildi. Açıklamada, filmleri toplam 11 bin 864 sinemaseverin izlediği ve gösterimlerin yüzde 80e yakın dolulukla geçtiği bildirildi.
     Festivalin, sinema ve sanat dünyasının yanı sıra medyadan da büyük ilgi gördüğü dile getirilerek, etkinlikle ilgili 150ye yakın televizyon, 500e yakın yazılı basın haberi ve internet sitelerinde yer alan haberlerle bu anlamda rekora imza atıldığı kaydedildi.
     Festivalin reklam eş değerinin 31 milyon 700 bin 308 liraya ulaştığı belirtilen açıklamada, Malatya Uluslararası Film Festivali oluşturduğu marka değeriyle, ulusal ve yerel medyadaki görünürlüğünü artırarak, Malatyanın tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. Festivalimize destek veren tüm kişi, kurum ve paydaşlarımıza, salonları dolduran Malatya halkına ve sinemaseverlere teşekkür ediyoruz denildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 3. Malatya Uluslararası Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER