3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi

3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi -Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edilen mahkumların sayısı 93e ulaştı -Dün cezaevinde evlenen bir mahkum, bugün tahliye sevinci yaşadı


MUĞLA (A.A) - Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 Sayılı Kanun kapsamında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edilen mahkumların sayısının 93e ulaştığı bildirildi.
     Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanunun Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, kanunda yer alan şartları taşıyan Muğla ve ilçelerdeki cezaevlerinde kalan 122 mahkumun Muğla Açık Cezaevine nakledildiğini belirtti.
     Bir yıldan az cezası kalan ve tahliye talebinde bulunanların Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edildiğini bildiren Akbaş, 2 günde 93 mahkumun tahliye işlemi tamamlandı. Tahliye başvurusunda bulunan mahkumlardan bir bölümünün tahliye talebi, gerekli şartları taşımadıkları gerekçesiyle kabul edilmedi dedi.
    
     -Cezaevinden dünya evine-
    
     Bu arada Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumundan tahliye edilen mahkumlar, sevinçlerini cezaevi önünde bekleyen yakınları ile paylaştı. Köyceğiz Kapalı Cezaevinde bir gün önce nikah töreni yapılan Uygar Uysal, tahliye haberiyle çifte mutluluk yaşadı.
     Cezası nedeniyle cezaevinde nikah kıymak zorunda kaldıklarını anlatan Uysal, Bugün benim en sevinçli günüm. Dün Köyceğiz Kapalı Cezaevinde nikahım vardı. Sabah da tahliye haberim geldi. Biricik karıma bugün kavuşuyorum. Çok mutluyum. Tahliyeler bana ve tüm mahkum arkadaşlarımıza armağan oldu. Devlet büyüklerimize teşekkür ederim diye konuştu.
     Milas Bodrum Havalimanında ülkeye giriş yaptığı sırada 11 yıl önce işlediği suç nedeniyle gözaltına alındığını anlatan Sabahattin Akar ise 80 gün sonra tahliye sevinci yaşadığını anlatarak, Eşim ve iki çocuğumla İngilterede yaşıyorum. Havalimanında yapılan kontrollerde 11 yıl önce işlediğim suç nedeniyle yakalama kararı olduğu tespit edildi. Ardından da cezaevine gönderildim. 80 gün sonunda tekrar özgürlüğüme kavuştum. Ancak Denetimli Serbestlik Yasası nedeniyle 5-6 ay daha Türkiyede kalmak zorundayım. Daha sonra İngiltereye gideceğim. Çocuklarımı çok özledim dedi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz/Osman Akça
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER