3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi

3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi -Kanun kapsamında, terör örgütü propagandası yapmak suçundan hükümlü 36 kişi tahliye edildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda, 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 Sayılı Kanun kapsamında, terör örgütüne yönelik propaganda yapmak suçundan hükümlü 36 kişi tahliye edildi.
     Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkındaki Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, terör örgütüne yönelik propaganda yaptıkları gerekçesiyle Erzurum E ve H tipi kapalı cezaevinde hükümlü bulunan 36 hükümlü tahliye edildi.
     Iğdır, Kars, Ağrı ve Erzurumdan olmak üzere şuana kadar tahliye edilen 36 hükümlünün, yasada kendilerine tanınan haktan yararlanarak tahliye olmak istediklerine ilişkin dilekçe vermesi üzerine, kanunda belirlenen şartları taşıyan hükümlülerin kalan sürelerinin denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infazına karar verilerek, tahliye edildikleri ifade edildi.Kanun kapsamında tahliye talebinde bulunan diğer hükümlü ve tutukluların da mahkemelerin vereceği karar doğrultusunda denetimli serbestlikten faydalanabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER