30. Ford Otosan Kocaeli Rallisi

30. Ford Otosan Kocaeli Rallisi -Türkiye Ralli Şampiyonası 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Körfez Pistinde başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından organize edilen Türkiye Ralli Şampiyonasının 6. ayağı olan 30. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Körfez Pistinde başladı.
     Bir alışveriş merkezinin otoparkında düzenlenen törende Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan yöneticileri ve KOSDER Başkanı Ceyhun Yalçın ile şampiyonada mücadele eden 42 pilota start verdi.
     Ford Otosanın 11 yıldır ana sponsor olduğu ralli, iki ayak üzerinden 124 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 379 kilometrede bugün ve yarın devam edecek.
     İlk gününde 4, ikinci gününde de 8 özel etabın koşulacağı rallinin özel etaplarının isimleri, Ford, Otosan, Transit ve Fiesta olarak belirlendi. Toprak zeminde gerçekleştirilecek rallinin özel seyirci etabı ise Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinde yapılacak.
     Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ford Otosanın sektöründe pek çok konuya destek olduğunu belirterek, Kocaeli Rallisinin Türkiye için birçok öneminin bulunduğunu söyledi.
     Ford Otosanın kurulu olduğu Kocaelide yapıldığını, Türkiyede sponsorlukla yapılan tek yarış olma özeliği taşıdığını dile getiren Yenigün, Bu sene yarışa 11. kez sponsor oluyoruz ancak bu yarış 30 yıldır yapılıyor. Bu da işin ikinci güzel yanı, 30 yıldır kesintisiz organize edilen bir yarış dedi.
     Yenigün, Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan 4 pilotlarının bulunduğunu ifade ederek, pilotlardan Emre Yurdakulun aynı zamanda Ford Otosanın mühendislik departmanında Ar-Ge merkezinde çalıştığını, bunun da kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.
     Takım liderleri Serdar Bostancının geçmişi ve tecrübeye dayalı yarış organizasyonlarının takımı başarıya taşıdığını anlatan Yenigün, Türkiye Şampiyonasında gönlünün Castrol Ford Team Türkiyeden yana olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -İşin mutfağından, toprak parkurlara-
    
     Ford Fiesta R2 otomobiliyle yarışan Emre Yurdakul ise havanın sıcaklığının pilotları zorlayacağını dile getirerek, her şeye rağmen yarışa iyi hazırlandıklarını ve ev sahipliği yaptıkları yarışmada takım olarak birincilik elde etmeyi planladıklarını söyledi.
     Yurdakul, aynı zamanda Ford Otosanda çalıştığını anlatarak, Ürün geliştirme departmanında aracın tasarım bölümünde görevliyim. Geliştirdiğimiz araçlarda, Fiesta her ne kadar bizim geliştirdiğimiz olmasa da iyi bildiğimiz bir otomobil. İşin mutfağında olup, bir yandan da motor sporlarıyla uğraşmak, bilgilerin pekişmesi açısından önemli oluyor. Bunu değerlendirmeye çalışıyorum, parkurlarda edindiğim tecrübeler tasarımlarımı da etkiliyor ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 30. Ford Otosan Kocaeli Rallisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER