32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve

32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali -Festival kapsamında Çorum Belediyesince başlatılan Ressamlar Buluşmasının 4üncüsü gerçekleştirildi


ÇORUM (A.A) - 32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında Çorum Belediyesince başlatılan ve pek çok kente örnek olan Ressamlar Buluşmasının 4üncüsü gerçekleştirildi.
     Tarihi Veli Paşa Konağında bir araya gelen yerli ve yabancı 13 ressam, Hitit Medeniyeti ve Çorum konulu söyleşi programına katıldı.
     Çorumlu ressam Bünyamin Balamir, burada yaptığı konuşmada, 28 Hazirandan bu yana Çorum ve ilçelerini gezen ressamların, izlenimlerini tuvallerine yansıttıklarını söyledi.
     Çorum Belediyesince kente güzel sanatlar müzesi kazandırmak amacıyla başlatılan Ressamlar Buluşmasının bu yıl dördüncüsünün gerçekleştirildiğini belirten Balamir, projenin pek çok kent tarafından örnek alındığını kaydetti.
     Bugüne kadar buluşmaya katılan farklı çok sayıda ismin, yaptıkları 95 eseri kente hediye ettiğini ifade eden Balamir, bu yıl da 25 eserin yapılması planlanan güzel sanatlar müzesine kazandırılacağını dile getirdi.
     Ressam Alaybey Karaoğlu ise, dünya uygarlıklarının aydınlığa kavuştuğu dönemin dikkate alındığında Mısır ve Anadolunun öne çıktığını belirtti.
     Çorumun Anadolunun bilinen en eski başkenti Hattuşayı topraklarında barındırdığına dikkati çeken Karaoğlu, Hattuşa sanatçılara her zaman ilham kaynağı olmuştur. Sanatçılar eskiden olduğu gibi bugün de Hattuşadan etkilenmektedir. Pek çok medeniyetin izlerine Çorumda rastlamak mümkün dedi
     Çorum ile ilgili izlenimlerini paylaşan ressamlar, etkinliğe verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcüye teşekkür ettiler.
     Ressamlar söyleşisine, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcünün eşi Hatice Külcü, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, kentteki resim öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.
     Festival kapsamında sanatçıların tuvale yansıttığı çalışmalar, bugün Hürriyet Meydanında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 32. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER