4üncü Marsyas Kültür Sanat ve Müzik

4üncü Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali -AKÜ ile Dinar Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği festivalin ön hazırlıkları tamamlandı -Festival, 24-27 Mayısta yapılacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Dinar Belediyesince 24-27 Mayısta gerçekleştirilecek "4üncü Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali"nin ön hazırlıkları tamamlandı.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Dinar ilçesindeki Suçıkan Parkında düzenlenen festival tanıtım toplantısında, Marsyasın, mitolojide önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi.
     Festivali organize ederek kültürel bir faaliyet yürüten ilçe halkı ile Dinar Belediye Başkanı Saffet Acara teşekkür eden Balkanlıoğlu, çalışmalara destek verdiklerini söyledi.
     Acar da festivalin ön hazırlık sürecinin 9 ay sürdüğünü dile getirerek, "24-27 Mayısta festivalimizi yapacağız. Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm halkımızı bu festivale davet ediyorum. Festivalimiz boyunca güzel günler geçireceğiz" dedi.
     Festival Genel Koordinatörü Fakı Can Yörük ise dünyada ilk müzik yarışmasının, Suçıkan Parkında yapıldığını hatırlattı.
     AKÜ ile Dinar Belediyesinin, bu mitolojik bilgiden hareketle festivali düzenlediklerini vurgulayan Yörük, festivalde, uluslararası keman yarışması, sempozyum, panel, resim sergisi, fotoğraf sergisi, belgesel çekimi ve konserlere yer verileceğini kaydetti.
     Daha sonra, Balkanlıoğlu, festivale katkı sağlayan iş adamı İbrahim Alimoğlu ile yerel gazeteci Hilmi Çalışkana birer plaket verdi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 4üncü Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER