4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü -Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Barın: Hayvan sevgisi insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir


TRABZON (A.A) - Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Engin Barın, hayvan sevgisinin insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirdiğini söyledi.
     Barın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında kermes organize ettiklerini belirterek, kermesten elde edilen gelirin tamamen sokak hayvanlarının tedavileri için kullanılacağını ifade etti.
     Amaçlarının hayvanların daha iyi ortamda bakılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Barın, Toplumumuzda bu konuda tam anlamıyla bir bilinç oluşmadı. Maalesef hayvanlara da hayvan sahiplerine de olumsuz yaklaşılıyor. Dünya insanların olduğu kadar, hayvanların da dünyası. Onları bu dünyadan ayıramayız. Biz insanlarda bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz dedi.
     Barın, hayvan sevgisinin insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirdiğine dikkati çekerek, Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Bu nedenle hayvan sevgisi ve hayvan koruma uygulamaları gereksiz bir lüks olarak düşünülmemeli diye konuştu.
     Barın, 7 Ekim Pazar günü saat 13.00da Ganita önünde toplanarak, Ayasofya mevkisine kadar hayvan haklarıyla ilgili yürüyüşü düzenleyeceklerini belirterek, herkesi yürüyüşe davet etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER