4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası

4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası -Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş: -"Triatlonun ilk ayağına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından katılım çok iyi düzeyde"


ANTALYA (A.A) - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, "4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupasının ilk ayağına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından katılım çok iyi düzeyde" dedi.
     Türkiye Triatlon Federasyonu ve Konyaaltı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası yarışlarını izleyen Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün süren organizasyonun ilk gününde ulusal kategoride halk triatlonu gerçekleştirildiğini, bugün ise uluslararası boyutta gençler ve elitler kategorilerinde yarışların yapıldığını söyledi.
     Halk triatlonu ile bu sporu herkese sevdirmeyi amaçladıklarını dile getiren Güneş, "Bu zor spora insanların alışmasını sağlamaya çalışıyoruz. Dünyada ve Türkiyede sayıları erkek sporculara göre daha az olan bayan sporcu sayısını da artırmak için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
     Güneş, triatlonu yaygınlaştırmak için farklı yaş gruplarında yarışlar düzenlediklerini anlatarak, şöyle devam etti:
     "4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupasının ilk ayağına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından katılım çok iyi düzeyde. 28 ülkeden 211 sporcu ter döktü. Bu organizasyonları ülke tanıtımı açısından önemsiyoruz. Bu yıl 4üncüsü düzenlenen organizasyonu her yıl en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz."
     Bulgaristan Triatlon Federasyon Başkanı Emil Stoynevin yanı sıra bazı ülkelerin etkinliğe teknik delegeleri ile katıldığına dikkati çeken Güneş, uluslararası anlamda haziran ayında Alanyada Triatlon Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmalarının bu işi iyi yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi.
     Güneş, sporcuların bu yarışlarda aldığı puanların önemli olduğunu vurgulayarak, bunun gibi uluslararası alanda yapılan yarışlardaki puanların sporcuların dünya sıralamasındaki yerini belirlediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 4. Antalya Uluslararası Triatlon Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER