4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi

4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi -Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -"Her koşulda Türkiyeye yatırım yapıyoruz"


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, her koşulda Türkiyeye yatırım yaptıklarını kaydetti.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, Güney Reklamcılar Derneğinin Adana Hiltonsada düzenlediği 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresinde, "Şirketlerin, şehirlerin geleceğindeki rolü" konulu konferans verdi.
     Gaziantepin ortak akıl anlayışıyla yönetildiğini belirten Konukoğlu, valisinden belediye başkanlarına, milletvekillerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar herkes ve her kesimin, söz konusu Gaziantep olduğunda tek ses haline dönüştüğünü kaydetti.
     Bundan Gazianteplilerin bir bütün halinde kazançlı çıktıklarını vurgulayan Konukoğlu, "Bu sayededir ki Gaziantepliler şirketlerinin merkezini İstanbula taşımadılar. Sanayiciler ve iş adamları doğdukları kentlere kendilerini her zaman borçlu hissetmeliler" ifadelerini kullandı.
    
     -Farklı sektörlerde yatırım
    
     Kendisinin yatırımları planlarken, "Dünyada Türkiye, Türkiyede Gaziantep" düşüncesinden hareket ettiğini kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:
     "Düşündüğümüz alanda Gaziantepte yatırım olanağı yok ise önce komşu illere yöneliyoruz, orası da olmazsa diğer illere. Her koşulda Türkiyeye yatırım yapıyoruz. Adanalı da Dünyada Türkiye, Türkiyede Adana demeli. Böyle yapılırsa bizi biz eden kentlere borcumuzu öderiz.
     Bununla da yetinmemeliyiz ve şirketlerimizin merkezini daha fazla kazanmak uğruna İstanbula taşımamalıyız. Eğer Gaziantepte biz ve bizim gibi sanayiciler merkezimizi taşımız olsaydık, diğerleri de İstanbula akın ederdi. Bugün de bizleri sizlerin huzuruna getiren Gaziantep başarısını sağlayan şirketler olmazdı."
     Yatırım yaparken hiç kimsenin komşusunun yaptığı işi yapmaması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, 2000 yılında üç sektörde üretim yapan Gaziantepin bugün hemen her sektörde üretim yaparak 200e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi.
     Adananın sanayileşmede hız kestiğini gördüğünü ifade eden Konukoğlu, şöyle devam etti:
     "Adanaya ne oldu- Biraz silkinmelisiniz. Kusura bakmayın ama bir zamanlar gıpta ettiğim Adana için bunu söylemekten kendimi alamadım. Sanayicilik ayrı bir kültürdür. Biz sanayi kültürünü Adanadan öğrendik, öğrenmekle kalmadık geliştirdik. Sanayileşmede Gaziantep modelini oluşturduk. Adanalı sanayicisine, sanayicisi de Adanaya sahip çıkmalı."
     Konukoğlu, konferansının sonunda soruları cevapladı.
     Konferansı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile değişik illerden gelen reklamcılar dernekleri yönetici ve üyeleri de izledi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER