40 yıllık husumet barışla noktalandı

40 yıllık husumet barışla noktalandı -Şanlıurfada iki aşiret arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaklaşık 40 yıldır süren husumet, Şanlıurfa Valiliği tarafından oluşturulan heyetin girişimleriyle kan davasına dönüşmeden sonlandır


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada iki aşiret arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaklaşık 40 yıldır süren husumet, Şanlıurfa Valiliği tarafından oluşturulan heyetin girişimleriyle kan davasına dönüşmeden sonlandırıldı.
     Bozovada arazinin kullanımı konusunda yıllardır aralarında anlaşmazlık yaşanan Pijan aşiretine bağlı Ötkün ailesi ile Baziki aşiretine bağlı Demir ailesi arasındaki husumetin sonlandırılması için Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde bir heyet oluşturuldu.
     Heyetin görüşmeleri sonucunda her iki ailenin ikna edilmesinin ardından, Bozova ilçesindeki Çatak Tesislerinde Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek ve Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ile Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ve tarafların yakınlarının katıldığı barış yemeği düzenlendi. Aynı sofrada oturan taraflar, tokalaşarak barıştı.
     Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, barışa emeği geçenleri kutlayarak, mal ve mülk anlaşmazlığından oluşan gerginliğin kan dökülmeden sonlandırılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.
     Hayatta en önemli şeyin insan yaşamı olduğunu vurgulayan Güvenç, Cenab-ı Hakkın en önem verdiği iş insana saygıdır, insanın hayatıdır. Maalesef, çok inançlı bir toplumuz ama bazen sudan sebeplerle kötü şeylere, kan davalarına imza atabiliyoruz. Bunlar bizi üzüyor, bunları kabullenemiyoruz artık. Bunları kendimize yazık ettiğimiz eylemler, fiiller olarak görüyoruz. İnşallah, temenni ediyoruz, anlaşmazlıklarımızı uzlaşmazlıklarımızı; konuşarak, tartışarak, mahkemeye giderek, büyüklerimize götürerek çözme alışkanlığımızı da şu güzel ilimizde güzel insanlarımız arasında tesis ederiz diye düşünüyorum, inanıyorum dedi.
     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eyyüpoğlu ise yapılan barışın herkese örnek olmasını istedi.
     AK Parti Milletvekili Gök de İslama uygun olmayan gelenek ve göreneklerin inancın önüne alındığında kan davası gibi hoş olmayan durumların çıktığını belirterek, Peygamber efendimiz, Veda Hutbesinde kan davalarını yasakladı. Onun için cahiliyeden kalan bu hadiseleri bölgemiz artık görmek istemiyoruz diye konuştu.
     AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek de barışın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber 40 yıllık husumet barışla noktalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER