49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -Bu yıl 49uncusu düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri üyeliğini Barış Pirhasan yapacak


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri üyeliğini usta yönetmen Barış Pirhasanın yapacağı bildirildi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin hazırlıkları sürüyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfının (AKSAV) ortaklaşa düzenlediği ve başkanlığını Hülya Avşarın üstlendiği ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri üyeliğine yönetmen Barış Pirhasan seçildi. Pirhasan, yaptığı açıklamada, Altın Portakal jürisinde yer almanın kendisi için onur verici olduğunu bildirdi.
    
     -Barış Pirhasan-
    
     Ünlü yazar Vedat Türkalinin oğlu Barış Pirhasan, sinemaya 1983 yılında senaryosunu yazdığı bilim kurgu filmi Badi ile başladı. 1985-1990 yıllarında Atıf Yılmazın yönetmenliğini yaptığı Adı Vasfiye, Aaahh Belinda, Değirmen, Asiye Nasıl Kurtulur, Kadının Adı Yok ve Bekle Dedim Gölgeye adlı filmlerin senaryosunda imzası bulunan Pirhasan, senaryosu ve yönetmenliği kendisine ait Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal filminin yapımcılığını da üstlendi.
     Usta Beni Öldürsene filminin senaryosuyla 1997 yılında yapılan 34. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Senaryo, 2001 yılında O da Beni Seviyor filmiyle 38. Altın Portakal Film Festivalinde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülüne layık görülen Pirhasan, Usta Beni Öldürsene filmiyle ayrıca 1998 yılında Ankara Uluslararası Film Festivalinde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahibi oldu.
     Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Barış Pirhasanın Ekim 1985te yayımlanan Tarih Kötüdür ve Ağustos 1995te yayımlanan Babam Benden Hiçbir Şey Anlamıyor adlı iki şiir kitabı da bulunuyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER