49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festival kapsamında oyuncularının tamamı kadın olan Yün Bebek filminin ilk gösterimi yapıldı


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında oyuncularının tamamı kadın olan Yün Bebek filminin ilk gösterimi yapıldı.
     Atatürk Kültür Merkezinde yapılan gösterime film ekibi ve filmde rol alan oyuncular ile sinema oyuncuları Suna Yıldızoğlu, Cihat Tamer ve Engin Çağlar da katıldı.
     Gösterimin ardından film ekibinin ve oyuncuların katıldığı söyleşi gerçekleştirildi. Yapımcı Gürhan Ötün, tüm oyuncuların gönüllü olarak yer aldığı filmi 30 bin lira gibi küçük bir bütçeyle tamamladıklarını söyledi.
     Mersin Sinema Derneği ve Arslanköylü Kadınlar Tiyatrosunun ortak çalışması olan Yün Bebekin ocak ile mart ayları arasında eksi 20 dereceyi bulan soğuk havalarda çekildiğini belirten Ötün, Kar yağışı çekimler boyunca neredeyse hiç durmadı. Oyuncu kadrosu ve film ekibinden donma tehlikesi geçirenler oldu. Toros Dağlarında bu zorlu doğa koşullarına karşı koyarak çekimleri tamamladık dedi.
     Filmin ikinci yönetmeni Yasin Korkmaz ise film ekibinin projeye başlarken gerçek hikayeyi en doğal hali ile anlatmayı planladığını kaydederek, Bu nedenle oyuncular, o bölgede yaşayan kadınlar arasından seçildi. Filmde, o insanların gerçek hayatlarında bulunmayan hiçbir şeye yer verilmedi. Hikayeye sinemasal ögeler de eklenmedi. Konu en doğal haliyle anlatılmaya çalışıldı. Bu nedenle film konusu, oyunculuğu ve tekniği ile gerçeğe sadık kalmış oldu diye konuştu.
    
     -Filmin konusu-
    
     Mersinin Arsalanköy beldesinde çekilen Yün Bebek filmini Ümmiye Koçak yazdı ve yönetti. Toroslarda yaşayan Yörük kadınlarının yaşamını konu edinen filmin oyuncu kadrosunu Arslanköylü Kadınlar Tiyatrosu üyeleri ve bölgede yaşayan köylü kadınlar oluşturdu. Filmde Anadolu kadının gözünden, kadına uygulanan fiziksel ve sözlü şiddeti anlatıyor.
     Yün Bebek filmi, Torosların zirvesinde yaşayan Yörük kızı Elifin hikayesini anlatıyor. Elifin hayatı babaannesi ve dağlar arasına sıkışıp kalmıştır. Babaannesinin kendisine ve annesine yaptığı baskı, hayatlarını mutsuz bir hale getirir. Elifin annesi Hatice ise gün boyu yemek, temizlik, odun toplama, süt sağma işlerinin yanında bir de kaynanasının hakaretleriyle boğuşur.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER