49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali (4) -Festivalde Hüseyin Tabakın yönettiği Güzelliğin On Paretmez filmi En İyi Film, En İyi Senaryo En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin de aralarında bulunduğu 6 dalda öd


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Hüseyin Tabakın yönettiği Güzelliğin On Paretmez filmi En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin de aralarında bulunduğu 6 dalda ödül kazanarak festivalin en çok ödül kazanan filmi oldu.
     Türkiyeden ailesi ile Avusturyaya göç etmek zorunda kalan 12 yaşındaki bir çocuğun, gittiği yerde Almanca konuşamaması ve bu nedenle sınıf arkadaşı olan kıza aşkını anlatamamasının anlatıldığı, Güzelliğin On Paretmez filmindeki rolüyle Abdülkadir Tuncer En İyi Erkek Oyuncu, oyuncu Lale Yavaş En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Yüşa Durak ise Behlül Dal Özel Ödülünü kazandı. Film, aynı zamanda En İyi Kurgu, En İyi Senaryo ve En İyi Film ödüllerini de aldı.
     Festivalde Güzelliğin On Paretmez filminin ardından en çok ödülü, Erdem Tepegözün yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Zerre filmi kazandı. Film, SİYAD Özel Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yönetmen ve En İyi ilk Film ödüllerinin sahibi oldu.
     Ahmet Sönmezin yönetmenliğini üstlendiği Elveda Katya adlı filmin aldığı ödül sayısı ise 3te kaldı. Antalya Kent Konseyi Özel Ödülü ve En İyi Müzik ödüllerini alan film, Anna Andrusenkoya da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getirdi.
     Ali Aydının yönettiği Küf filmi ise Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülünü kazanırken, Tansu Biçer ise bu filmdeki rolüyle, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.
     Festivalde Rezzan Tanyelinin Pazarları Hiç Sevmem filmi En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü aldı. Ali Adnan Özgürün yönetmeni olduğu Toprağın Çocukları adlı film ise Jüri Özel Ödülünün sahibi oldu.
    
     -Tartışmalı filme ödül yok-
    
     Ensest konusunun işlendiği gerekçesiyle tartışmalara neden olan, Çağatay Tosunun Derin Düşün-ce adlı filmi ise festivalden eli boş döndü. Hile Yolu, Umut Üzümleri ve Evdeki Yabancılar adlı yapımlar da festivalde hiç ödül kazanamayan filmler oldu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Güç Gönel / Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER